Koester ze, die vragen

Ik werkte bij een organisatie die financieel in zwaar weer was. Bij het samengaan met een andere organisatie kwamen onverwachte posten naar boven, met een gat in de begroting als gevolg. Het baarde zorgen, maar ik had er niet veel invloed op. Wat mij te doen stond was onder andere de cliëntenraad dagbesteding informeren.

Ik legde de situatie zo goed mogelijk uit. Dan komt die vraag: “maar, hoe kun je nu meer geld uitgeven dan je hebt?”

Ik val stil.
Kijk de vrager aan.
Denk na.
Bewonder.

Wat een goeie vraag.
Eentje waar je wakker van wordt.
Die de essentie raakt.
En daardoor in beweging zet.

Koester ze, die vragen.
Laat je raken.
Wees benieuwd.
Vraag, ontvang,
Luister en deel.

Een andere kijk verrijkt!

Luisteren, vragen stellen, reflecteren is de kern van Open Intervisie. Zin om mee te doen?!